Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu dziennego dodaje się kolosalną ilość warzyw. Warzywa to niezwykle bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To naturalnie dzięki ich spożyciu, jelita się oczyszczają, nadwyżka kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka oraz wapnia, których człowiek też pragnie, a nie ma ich w warzywach – sprawdź błonnik z ananasem + chrom opinie. Kluczowym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, zwłaszcza kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego wypada pić dużo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie wolno, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest zabroniony. Artykuły zbożowe oraz mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to zazwyczaj 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niezwykle chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Na domiar tego bogata jest w błonnik, który ma duże znaczenie dla odchudzania i zdrowia.
źródło: polishseo.com.pl, http://polishseo.pl, http://www.componentsource.com.pl, www.es8000.pl

Starsze artykuły tematyczne:

Comments are closed.